De operatie.

11.00 uur.
We waren er nog maar net of ik was al aan de beurt. Henk ging nog een stuk met mij mee en mijn moeder bleef wachten in de wachtkamer. Ik moest me eerst omkleden. Altijd charmant zo´n mooi ziekenhuisjasje enzo.

Om haf 12 werd ik pas weer opgeroepen. Ik heb snel afscheid genomen van Henk en ik moest toen naar een ander kamertje. Hier werd mijn infuus alvast geprikt. Om half 1 mocht ik dan eigenlijk naar de OK lopen. Na wat gepraat en gelachen te hebben vroegen ze of ik ook al dormicum had gehad. Dit zou ik wel krijgen, maar is niet gebeurt. Nu willen ze dat ik dat alsnog zou krijgen, maar wel nadat alle artsen er waren en alle controles uitgevoerd waren. Dit omdat ik anders niet helder meer kan vragen als ze voor de 7834682e keer gaan vragen wat mijn geboorte datum is. Het nadeel was, was dat er steeds verschillende artsen misten. Nadat alles klaar was ging ik uiteindelijk pas rond 1 uur onder narcose. Ik had behoorlijk veel pijn toen ik bijkwam. Ook was ik erg benauwd. Mijn saturatie was 92 met extra zuurstof. Dat is toch wel te laat voor zo’n jong iemand zoals mij. De operatie is verder goed gegaan. Er zit nu een tampon in mijn neus die de komende 5 dagen moet blijven zitten. Dit om te zorgen dat de opening goed open blijft. Er is besloten dat ik toch een nacht moet blijven. Ze geven aan de afdeling door dat ik ook op de afdeling nog wat extra zuurstof moet krijgen. Om 17.15 uur mocht ik dan eindelijk naar de afdeling. Het eerste waar ik aan dacht; ETEN! Ik heb dus eerst een bakje vla gekregen om te kijken of dat goe viel. Daarna 2 broodjes naar binnen gewerkt. Wat smaakte dat goed zeg!

Om 18.00 uur kwam Henk langs. Eindelijk iemand om tegen te praten. Hij was om kwart over 3 de afdeling al opgelopen om te vragen of ik er al was, maar helaas kon hij dus weer naar huis. Om half 7 kwamen mijn ouders, opa en oma ook langs. Zij zijn na een uurtje weer weggegaan. Henk is nog bij mij gebleven tot kwart over 8. Ik was ook wel behoorlijk moe, maar helaas zat slapen er niet in. Ik ben te benauwd omdat alles zo vol zit. Het zuurstof slangetje heb ik maar aan de zijkant van mijn mond geplakt, want het voelt niet bepaald fijn als dat ze heerlijk de neus in blaast waar je dan net geopereerd bent.

Ook heb ik ontzettend last van mijn kaak en gehemelte. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de beademingstube tijdens de operatie. Hopen dat dit vanzelf weer over gaat. Om 11 uur heb ik nog wat pijnstillers gehad. Nu maar hopen op een goede nachtrust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *