Dermatologie.

10.15 uur dr. Terra.
Vandaag zou het plekje achter mijn rechteroor weggehaald worden. Nadat hij er even naar heeft gekeken vond hij dat het er goed uit zag en het dus niet meer weggehaald hoeft te worden. Daarna zijn we gewoon mijn hele lichaam even bij langs geweest om andere plekjes te zoeken. Een plekje op mijn schouder had ik zelf al ontdekt. Deze is samen met een plekje op mijn voorhoofd (bij de haargrens) en een plekje achter mijn linkeroor weggehaald. Het plekje op mijn voorhoofd heeft 2 hechtingen gekregen, die achter mijn oor 3 en op mijn schouderblad 4. Aangezien die op mijn schouderblad waarschijnlijk een lelijk litteken wordt, mag ik de komende dagen niet zoveel doen met mijn arm. Zo voorkom ik een nog groter litteken. De hechtingen in mijn voorhoofd en achter mijn oor moeten er over 8 dagen uitgehaald worden en die op mijn schouderblad over 14 dagen. Nadat die hechtingen uit mijn schouder gehaald worden moet er daarna nog zwaluwstrookjes opgeplakt worden voor 14 dagen. Dit om te voorkomen dat het litteken heel lelijk zal gaan worden.

Ook wou ik graag dat we weer gaan beginnen met stikstof, omdat ik niet steeds wil wachten tot ze groter worden en ze dan weggesneden moeten worden. Ik heb zelf een aantal kleintjes op mijn schouder gevonden. Er zijn in totaal 7 plekjes weggebrand. Ik hoop dat we dit in vervolg wat vaker gaan doen.

Sinds een paar dagen heb ik een ontstoken pitje (die normaal alleen in handpalmen en voetzolen zitten) aan de binnenkant van mijn bovenarm. Hier heb ik Resorcinol 15% voor gekregen. Fucidin zalf zal nu niet werken, omdat het nog niet open is. Resorcinol 15% die ik nu heb gekregen zorgt ervoor dat het juist open gaat en is direct ontstekingsremmend. Hopen dat het binnenkort verdwenen is.

Ik hoef nu pas over 3 maanden weer terug te komen! Eindelijk even een maand rust voordat ik weer naar de KNO moet.

2 Comments

 1. Paul

  13 september 2014 at 09:01

  De blaasjes op deze foto http://i59.tinypic.com/15flyjm.jpg
  lijken de netelroos klachten die ik ook heb. Deze (gal-)bulten zijn gerelateerd aan allergieklachten. Ik heb van mijn dermatoloog het medicijn Desloratadine voorgeschreven gekregen wat de werking van histamine blokkeert.

  1. admin

   1 oktober 2014 at 15:55

   Die witte vlekjes zijn allemaal littekens van plekjes die ze weg hebben gehaald. Het is dus geen netelroos. Zo ziet het over mijn hele lichaam eruit. Dat zijn allemaal plekjes die ze voor een paar jaar geleden eens een keer weg hebben gebrand.

Leave a Reply

Ter beveiliging; *