De operatie.

Operatieve dagbehandeling.
Om 08.00 uur moet je op de poli zijn voor het inzalven van je voorhoofd.
Eerst wordt de huid opgeruwd en dan komt de zalf erop. Dan een plastic laagje, aluminiumfolie en een tulband van verband om alles bij elkaar te houden.
Om 10.15 uur moet je je dan melden op de dagbehandeling.
Om 08.30 uur krijg je nog een flesje dubbelfris en daarna moet je nuchter zijn.
Om 09.45 uur plakt mama de emla-pleisters op je handen.

10.15 uur ben je op de operatieve dagbehandeling.
Poortweg 4 / 3de verdieping. Je krijgt je OK jasje aan, 2 paracetamol en je moet goed proberen te plassen. Dan ga je samen met papa naar de operatiekamer. Een uur later komen Dr. Leeman en Dr. Venema vertellen dat alles goed is gegaan, en Dr. Leeman zal later in de middag nog even bij je komen kijken. Als wij bij je op de recovery zijn ben je al aardig wakker. Je vraagt of je iets mag eten want je hebt zo`n honger. Ook wil je rechtop zitten want je kunt niet zien wat er om je heen gebeurt. Op je voorhoofd heb je een paar gaasjes met daarop een ice-pack om de wond van de bestraling te koelen. Je hebt geen pijn. Broeder Harm zorgt weer voor jou vandaag.

Nadat je een beker water hebt gedronken wordt je blaas gemeten. Er zit 800cc urine in je blaas. Om 12.50 uur mag je van de recovery af en ga je naar de zaal. Onderweg komen we langs een toilet en je gaat even plassen. Er wordt weer gebladderd en je blaas is leeg.
Na een half uurtje op de zaal, krijg je 3 broodjes, een beschuit en een beker appelsap. Je voelt je prima, maar bent erg druk! Om 14.30 uur komen dr. Leeman en de narcotiseur nog even kijken. Ze zijn allebei tevreden. Je mag je aankleden, krijgt ontslagpapieren mee, en mag dan naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *