Operatie.

13.45 uur: dr. Vos.
Het is inmiddels alweer 6 weken geleden en dus was het tijd voor weer een nieuwe operatie. Ik was een half uur te vroeg. Zo kon ik nog even wat drinken pakken en rustig zitten voordat ik aan de beurt zou zijn. Ze zijn altijd zo’n 1.5 uur per keer bezig en daarom is wat ontspanning vooraf wel fijn. Nu werd ik 5 minuten later al opgeroepen. Blijkbaar was er iemand uitgevallen. Dus kleren uit en liggen maar.

Dr. Wiegman kwam ook nog even meekijken en zij gaf aan dat er inderdaad weer heel erg veel nieuwe plekjes bij zijn gekomen. De komende tijd blijven we dus continu elke 6 weken opereren. Normale controle afspraken worden al niet eens meer ingepland. Zij heeft ook liever dat dit onder algehele narcose verwijderd wordt, maar vanwege Corona kan dit dus niet. De wachtlijsten zijn te lang en vrijwel iedereen wordt geweigerd om geopereerd te worden. Dus voor nu moeten we zo door blijven gaan, want wachten kan helaas ook niet. Er zijn in totaal 29 plekjes weggebrand en één weggesneden. In mijn haargrens (voorhoofd) is een plekje weggesneden en daar zitten nu 3 hechtingen in. Alle weggebrande plekjes zitten met name in mijn oksels en mijn zij (beide kanten). Wegbranden doen ze doormiddel van coagulatie en curettage. Per plekje schrapen ze eerst het plekje eraf, daarna branden ze het dicht. Vervolgens gaan ze nog een keer schrapen en tot slot branden. Ik was weer ontzettend moeilijk te verdoven en zat alweer aan het maximale verdoving wat iemand mag krijgen. De volgende keer plannen ze een uur in, omdat ze toch niet meer plekjes weg kunnen halen ivm de hoeveelheid verdoving die ze mogen gebruiken. De komende dagen weer even niks doen en over een week mag mijn moeder de hechtingen er weer uit halen. Over 6 weken weer heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *