Kaakchirurg.

09.00 uur.
Eindelijk met Fynn naar de kaakchirurg. De bobbel in zijn kaak blijft maar groeien de laatste paar weken en is nu wel echt heel erg goed zichtbaar. Hij heeft even in Fynn zijn mond gekeken. Dat valt natuurlijk niet mee bij zo’n kleintje die zijn lippen en kaken stijf op elkaar houdt en zijn tong steeds uit steekt. Dus vinger tussen de kaken en tong aan de kant duwen. Hij zag ook een grote zwelling. Zowel aan de binnenkant, als aan de buitenkant van het tandvlees. Hij vertrouwd het niet en haalt er een professor bij. Ook hij heeft even gekeken. Hij kan, zoals ik zelf al voorstelde, een doorbraakcyste zijn. Maar natuurlijk ook een keratocyste (wat bij ons syndroom hoort). Die kans is wel heel klein, maar wel aanwezig.

Hij weet nu alleen niet zo goed wat ze moeten doen, want een röntgenfoto maak je niet zomaar even bij een baby. Hij moet dan volledig onder narcose en dat probeer je zoveel mogelijk te vermijden. Misschien dat we binnenkort nog ergens anders een afspraak hebben staan die ook een scan/foto willen maken. Dit zou dan dus een combi foto kunnen worden als hij dan toch al onder narcose ligt. Alleen dat is dus niet zeker of er wel een foto gemaakt word. Ze gaan het morgen even overleggen tijdens een bespreking wat ze nu precies willen gaan doen en bellen mij dan morgenmiddag weer terug. Ik ben benieuwd. Ik denk dat we maar gewoon gaan afwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *