Oogheelkunde.

14.30 uur.
Fynn moest vandaag voor het eerst naar de oogarts. Dit is een standaard protocol wat ook elk jaar moet gebeuren. We wonen vlakbij, dus ik dacht; Even lekker lopend heen gaan en we zijn vast zo weer terug. We moesten eerst even een tijdje wachten in de wachtkamer. Fynn zat natuurlijk weer ontzettend te sjansen met alle vrouwen daar in de wachtkamer. Toen we aan de beurt waren vroeg ze vrijwel direct of ik zelf nog dingen had gezien. Het was mij laatst opgevallen dat Fynn scheelt gaat kijken (ogen gaan naar buiten staan) wanneer hij naar beneden kijkt. Zij heeft het zelf even geprobeerd en ook zij zag het. Wanneer hij naar het alleronderste puntje wil kijken. Dit moeten we even in de gaten houden. Als hij ook zo scheel gaat kijken wanneer hij iets verder omhoog kijkt dan moeten we direct contact opnemen. Want dit hoort hij namelijk niet te doen. Toen moest ik op de stoel gaan zitten met Fynn op schoot. Ze heeft eerst met een lampje gekeken en wat andere testjes met hem gedaan. Toch wou ze nog even wat druppels in Fynn zijn oog doen om later een goede oogmeting te kunnen doen. Dus een paar druppels erin en even rondwandelen. Het duurt namelijk even doordat die druppels werken.

Eenmaal weer terug werd vrijwel direct de oogmeting gedaan. En toen kwam er een uitslag uit die wij beide niet verwacht hadden. Fynn schijnt namelijk niet zo goed te kunnen zien. Het beste is om op zijn leeftijd op +3 uit te komen. Door de groei en ontwikkelingen gaan er later ongeveer nog 3 af en dan zou hij op 0 uit komen. Eén oog zit hij op -1.25 en de ander op -7! Ze ging het even overleggen met een andere arts en beide hebben ze toch besloten om de oogmeting nog een keer te doen met wat extra druppels. Dus weer druppels erin en rondlopen. Fynn had helemaal geïrriteerde ogen van al die onderzoeken en druppels, was inmiddels ook al heel erg moe geworden en kreeg ook wel trek. Dus maar even gauw lange de Etos gegaan in het UMCG voor wat knijpzakjes fruit. Deze heeft hij lekker op zitten smikkelen in de wachtkamer. Toen we weer aan de beurt waren deed ze direct weer een oogmeting. Nu was het -1.25 en -6. Niet zo heel erg veel verschil met de vorige meting dus. Dus weer overleggen met een andere arts. Die wou Fynn nu ook wel even zien. Dus weer iemand die wat testjes bij Fynn ging doen. En weer werd er een andere arts bijgehaald. Ook die weer kijken natuurlijk. Nou blijkt dus dat er toch wel echt een aantal dingen met Fynn zijn ogen aan de hand zijn. Hij gaat dus scheel kijken wanneer hij naar beneden kijkt, één oog is -1.25 en de ander -6 of -7 en zijn zenuwen in zijn ogen zijn wit i.p.v. rood. De kans is dus groot dat hij straks wel een brilletje krijgt. Het kan zijn dat alle onderzoeken nu toevallig net iets anders zijn dan anders. Dus moeten we over 3 maanden weer terug komen voor opnieuw een aantal onderzoeken. Dan kijken of zijn ogen nog steeds zo zijn. Mocht dat wel het geval zijn, dan moeten we gaan bespreken hoe nu verder en wat te doen. Weer afwachten dan maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *