Opname Fynn.

10.30 uur.
Aangezien we dichtbij wonen kon ik mooi lopend met Fynn naar het UMCG. Helemaal bepakt en bezakt. Eerst moesten we ons melden bij de opnamebalie. Daarna mochten wij naar L1. Fynn mocht naar kamer 62. Dit was een zaaltje waar nog een andere baby lag. Fynn even heerlijk in zijn bedje gelegd en daarna had ik een intakegesprek met de verpleegkundige Renate. We waren nog maar net begonnen of Fynn kreeg het al benauwd, omdat hij zich verslikte. Hopen dat hij dit nog veel vaker gaat doen deze dagen. Fynn werd nog even gewogen en gemeten. Hij is nu ongeveer 67,5 cm lang en weegt 7170 gram.

Daarna onszelf installeren en Fynn op bed gelegd in de hoop dat hij even zou gaan slapen. Dit lukte helaas niet. Hij was steeds helemaal in paniek en heel hard huilen. Dit zijn wij niet van hem gewend. Hij heeft over de hele middag maar één keer 5 minuten bij mij geslapen. Toen ik hem in zijn bedje wou leggen werd hij direct weer huilend wakker. Arm pupje. Volgens mij had hij door dat dit geen goede plek was om te liggen. Zodra hij gaat kokhalzen of zich gaat verslikken of wat dan ook, dan moet ik dus op de bel drukken. Ik had al aangegeven dat ze dan al te laat zijn, voordat ze pas bij zijn bedje staan. Dan moet ik het maar proberen te filmen. Pardon? Dit probeer ik al weken gewoon thuis te doen? Als dit serieus het enige is wat ze kunnen doen/zeggen dan kunnen we net zo goed maar weer naar huis toe gaan. Fynn blijft maar huilen en is helemaal overstuur. Hij zoekt mij steeds op.

Toen hij even lag te slapen ben ik snel even naar de wc gegaan. Eenmaal onderweg terug naar de kamer, hoorde ik Fynn al aan de andere kant van de gang huilen. Dit kan toch niet langer zo? Ik kan ook de lampen niet uit doen om het wat donkerder voor hem te maken, zodat hij misschien wel in slaap kan vallen. Dit kan dus niet, omdat hij op een zaaltje ligt en wij dus ook rekening moeten houden met de rest. Er werd uiteindelijk toch besloten om hem aan de hartmonitor te leggen, omdat ze zo kunnen zien of zijn hartslag of ademhaling ook naar beneden gaat op momenten wanneer hij zich verslikt. Rond 18.00 uur kwamen Henk en mijn ouders eraan. Mijn ouders hadden een leuk boekje (Nijntje in het ziekenhuis) en een mooie kaart voor Fynn meegenomen. En voor mij een bakje stamppot hutspot. Hier had ik wel zin in, aangezien ik vanaf 8 uur vanmorgen al niks meer had gehad. Mijn ouders zijn na een tijdje weer weggegaan. Er is besloten dat Fynn toch maar naar een ander kamertje gaat.

Dit is een tweepersoons kamer waar hij dan in zijn eentje komt te liggen. Zo hopen we dat hij dan toch maar even kan slapen. Dus alles verhuizen naar de andere kamer. Alles direct helemaal donker gemaakt en Fynn lekker in zijn Puckababy (inbakerslaapzakje) op bed gelegd. Na een hele tijd in rust (gewoon lekker stil) rond te hebben gekeken is hij in slaap gevallen. Slaap lekker lieverd! Henk is al vrij snel daarna weer naar huis gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *