Opname inleiden.

10.30 uur dr. Elvan.
Vandaag had ik een nieuwe gynaecoloog. Als eerst werden er een aantal controles gedaan. De bloeddruk was wel wat aan de hoge kant, maar niet te hoor. Daarna ging ze kijken of er al wat gaande was. Zij voelde geen ontsluiting en dus kon het nog wel lang duren voordat ons zoontje geboren wordt. Ik gaf aan dat we hadden afgesproken dat we mijn vlucht tas mee moesten nemen, want als er plek was zou ik opgenomen worden. Ze belde naar de afdeling en gelukkig was er nog plek, dus we konden direct naar boven gaan.

Boven even aan de CTG gelegen en daarna werd er een ballon katheter geplaatst. Hier deden ze wat vloeistof in om het ballonnetje zo wat groter te maken. Als er genoeg ontsluiting is dan zal deze er vanzelf uitvallen. Morgen ochtend om 06.00 uur word ik weer een half uurtje aan de CTG gelegd en daarna word er gekeken of er al wat veranderd is, mocht het ballonnetje er zelf nog niet uit zijn gevallen. Daarna werden we naar de kamer gebracht. Het was een zaaltje waar ik met 2 andere dames kwam te liggen.

Om 16.00 kreeg ik al wat lichte weeën die om de 2 minuten kwamen. Dus al vrij snel achter elkaar. Ze duurden ongeveer een minuut. Maar na 2 uurtjes waren ook ineens verdwenen. Mijn ouders zijn ’s avonds nog even langs geweest. Even naar beneden bij het restaurant wat gedronken en daarna zijn zij weer naar huis gegaan.

Henk is niet veel later ook weggegaan. Hopelijk morgen wat meer nieuws. Het ballonnetje is er inmiddels, ondanks de weeën nog niet uitgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *