Fynn is geboren!

Ik stond al vroeg op om nog even lekker te gaan douchen. Alles alvast een beetje bij elkaar pakken en inpakken wat ik niet meer nodig ben. Rond 06.00 uur werd ik opgehaald om naar de verloskamers te gaan. Ik kwam op verloskamer 2 te liggen. Eerst even weer aan de CTG en rond 06.30 uur hebben ze mijn vliegen gebroken en de weeënopwekkers aangezet. Ik had toen zo’n 2,5 cm ontsluiting. Ook dit keer konden ze de baarmoedermond heel moeilijk vinden. Lag ver naar achteren gekanteld.

Henk was er rond 09.30 uur en al vrij snel werden de weeën behoorlijk heftig. Na een paar uurtjes kwamen ze al heel snel achter elkaar en zat er bijna geen pauze meer tussen. Na 20 minuten werden de weeënopwekkers steeds verder omhoog geschroefd. Om 14.00 uur hebben ze weer gekeken hoeveel ontsluiting ik had. Helaas was dit nu maar 3 cm. Dat was dus eigenlijk veel te weinig. Zoveel uur heftige (rug)weeën opvangen voor maar een halve centimeter? Tegen mijn principes in toch maar een ruggenprik genomen, zodat ze het nog verder omhoog konden gooien. Och mijn hemel, wat is zo’n ruggenprik fijn zeg!

Rond 16.00 uur werd er weer gekeken en toen had ik 4 cm ontsluiting. Er zat een klein beetje beweging in dus. Vrij snel daarna kreeg de kleine het af en toe wat zwaar. Dus moest ik op mijn zij blijven liggen. Hij had af en toe wat dipjes met zijn hartslag. Alleen doordat ik op mijn zij moest gaan liggen was waarschijnlijk het draadje van de ruggenprik verschoten, waardoor ik ineens weer volledig gevoel kreeg in mijn rechterkant van mijn lichaam. Dus vanaf toen moest ik steeds weeën opvangen met rechts, terwijl links nog gewoon verdoofd was. Om 19.00 uur had ik nog maar 4 cm ontsluiting. Ze hebben toen een slangetje in de baarmoeder geplaatst die de frequentie van de weeën heel nauwkeurig op kan meten. Dit ging natuurlijk ook niet zonder slag of stoot, want dat ding zat een aantal keren toch niet goed. Als de weeën frequent genoeg waren dan hadden we alles gedaan wat we konden doen en zou het een keizersnede worden. Als de weeën niet frequent genoeg zouden zijn dan zouden de weeënopwekkers nog verder omhoog worden gegooid. Na dit gesprek werd de ruggenprik opnieuw gezet, zodat ik eindelijk weer even wat rust had. Want ik was behoorlijk gesloopt na zo’n lange dag.

Om 21.30 uur kwamen ze weer langs om te kijken. De weeën waren frequent genoeg. Dus we konden niks meer doen. Ze konden zijn hoofdje wel voelen, wat betekende dat hij waarschijnlijk vast zou zitten en het niet eens zou passen. Rond 22.15 uur mochten we dan eindelijk naar de OK. De ruggenprik werd eruit gehaald en een nieuwe werd gezet. Dit duurde alleen even, want ze konden steeds het goede plekje niet vinden. Nadat die eenmaal zat kon het beginnen. Er was een arts die zo aardig was om foto’s te maken tijdens de keizersnede. Op dat moment gaat echt alles in een waas aan jou voorbij. Na een paar minuten waarbij er flink aan mij werd getrokken en gedaan werd Fynn geboren om 22.55 uur. We hebben hem gelukkig geboren zien worden, doordat er een luikje tevoorschijn kwam waar we doorheen konden kijken. Wauw! Dat moment is en blijft onbeschrijfelijk! Zo mooi en bijzonder! Hij werd direct meegenomen om alles te controleren. Het duurde ook heel lang voordat ik hem kon zien, aangezien de kinderarts ook direct even goed had gekeken i.v.m. ons syndroom. Alles zag er prima uit. Zijn eerste apgar-score was zelfs een 9 en zijn tweede een 10! Hij heet dus Fynn. Hij was 4250 gram en 53 cm lang! Helemaal trots, blij, emotioneel, alles! Liefde op het eerste gezicht.

Hij heeft even bij mij gelegen en ging toen weer naar Henk, aangezien hij bij mij op zijn handje lag en die daardoor blauw werd. Na het hechten en alles wat daarbij komt kijken moest ik naar de recovery om bij te komen en ging Fynn met Henk mee voor zijn eerste flesje. Na een tijdje mochten ze naar mij toe komen. Eindelijk mocht ik hem dan zelf vasthouden. Ik als moeder .. Wauw! Wauw! Wauw! Trots! Rond 01.00 uur mocht ik naar de kraamafdeling waar ik sowieso tot zaterdag moet blijven. Nu heerlijk genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *