Algemene kindergeneeskunde.

08.30 uur.
Vandaag moest Fynn voor het eerst naar de kinderarts. Aangezien de afspraak lekker op tijd was, waren we ook vroeg aan de beurt. Eerst werd hij gewogen en gemeten. Dus alle kleertjes uit en gaan met die banaan. Fynn was aardig onder de indruk van alles en liet alles mooi over zich heen komen. De kleine reus is nu 6120 gram en zo’n 59,6 cm lang. Daarna moesten we weer terug naar de wachtkamer.

Na even gewacht te hebben hadden wij een gesprek met de kinderarts. Als eerst vroeg ze hoe het met Fynn ging. Ik gaf aan dat hij ontzettend veel last heeft van maagzuur wat de hele tijd omhoog komt. Daardoor slaapt hij overdag vrijwel niet meer. Het zijn steeds hazenslaapjes van 5 a 10 minuten. Hier kon volgens haar niks aan gedaan worden. Hij moet er op dit moment mee leren leven en zal er vanzelf overheen groeien. Pas als er bloed uit zijn mondje kwam of bloedresten in zijn spuug zat kon er misschien wat aan gedaan worden. Pardon? Dus alles moet eerst kapot gaan, voordat het serieus genomen wordt? Hallo ziekenhuiswereld! Daar gaan we al! En dit is nog maar zijn eerste afspraak. Ook kreeg hij volgens haar veel teveel voeding. Fynn krijgt nu 2 flessen van 120 cc en 3 flessen van 150 cc. Nu is daar een heel makkelijk rekensommetje voor. Elk kind mag 150 cc per kilogram per 24 uur. Dus 150 cc keer 6 (kilogram) = 900 cc per 24 uur. Fynn drinkt zijn flessen van 150 cc over het algemeen niet eens helemaal leeg. Gemiddeld krijgt hij zo’n 650 cc per dag. Hoezo krijgt hij dan teveel? Dan krijgt hij juist te weinig! Maar goed, even tot 10 tellen en weer doorgaan. Ook heeft hij volgens haar geen duidelijke voorkeurshouding, terwijl veel mensen het al opvallen dat zijn hoofd aan het misvormen is. Als het echt erger wordt dan kunnen we eventueel een doorverwijzing krijgen naar een fysio.

Oke nu het begin van Fynn zijn (helaas) ziekenhuis leventje. Hij heeft al een echo gehad van zijn hart. Die was goed en dit hoeft maar één keer per jaar. Binnen nu en 4 maanden krijgt hij een MRI scan van zijn hersenen i.v.m. eventuele hersentumoren. Dit proberen ze eerst te doen door hem Melatonine te geven en hem strak in te bakeren. Zo heeft hij geen narcose nodig om stil te blijven liggen. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken. Ook krijgen we nog een afspraak bij een oogarts. En hij moet binnenkort samen met mij naar de dermatoloog. Ik hoop dat dit allemaal gezamenlijk kan. Dat scheelt mij weer een extra bezoekje aan het UMCG. Al deze afspraken zullen zich elk jaar moeten herhalen. Tenzij er natuurlijk bijzonderheden zijn, dan komen er meerdere afspraken bij. Zijn hoofdje was wel iets wat aan de grote kant, maar als het goed is nog net binnen de lijnen. Dit hoort natuurlijk ook bij het Gorlin syndroom. Dus eigenlijk niets om ons zorgen over te maken. Binnenkort zullen wij waarschijnlijk alle afspraken binnen krijgen. We zijn benieuwd. In november 2018 hoeft hij in ieder geval pas weer, als er verder tussendoor geen bijzondere dingen gebeuren, naar de kinderarts.

Sinds kort staat er een interactieve lichtjeswand bij het kinder beatrix kliniek. Dit vond Fynn natuurlijk wel reuze interessant al die mooie lampjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *