De vlokkentest.

09.30 uur.
Nu dan eindelijk de vlokkentest. Ik zag er behoorlijk tegenop, omdat ik er vanuit ging dat het wel behoorlijk pijnlijk zou zijn. Eerst moest ik mij uitkleden en daarna kon ik gaan liggen. Alles werd klaargelegd en er werd alvast naar onze kleine spruit gekeken. Ze moesten weten waar de placenta zou liggen, omdat ze daar de vlokken uit moeten halen. De vraag was of de test wel goed uitgevoerd kon worden, aangezien de placenta helemaal bovenin lag en zij daar met een omweg naar toe moesten gaan. Ze gingen het wel proberen, maar als het niet zou lukken dan moest ik later weer terug komen om de blokkentest via de buik te doen i.p.v. vaginaal. Gelukkig konden ze erbij en hadden ze zelfs na 1 keer prikken al genoeg vlokken. Ik voelde er echt helemaal niks van. Al die zenuwen vooraf waren dus voor niks geweest. Na de test mocht ik mezelf even schoonmaken en daarna kon ik mij weer aankleden. Over 3 dagen weten we de uitslag van de sneltest (of ons kind het downsyndroom heeft of 2 andere afwijkingen) en wat het geslacht is. En over 2 weken krijgen we pas de uitslag of ons kleintje ook het Gorlin Syndroom heeft of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging; *